Tejipar

A Vinoservice Kft. nyerstej és pasztőrözött tej vonalak illetve komplett tejüzemek mosásához épít CIPrendszereket, egy illetve kettő vagy több körös kivitelben, így lehetőség van egyidőben több objektum mosására. A rendszer teljesen automatikus kivitelben is készülhet. Az operátornak az objektum kijelölése a feladata és a berendezés teljesen automatikusan végzi a hőfokszabályozástól a vegyszerélesítésen és az időintervallumok betartásán keresztül a vízfelvételig mindent. Ez biztosítja az üzemet a vonalak higiéniai tisztaságáról. A Vinoservice Kft. gyárt tejpasztőröket automata és félautomata kivitelben, helyszíni szereléssel beüzemeléssel. Tejhűtőket, hevítőket, lemezes, cső a csőben vagy nyalábcsöves kivitelben. Vállaljuk komplett tejüzemek teljes csőhálózatának szerelését, termékvezetékek kiépítését higiénikus és aceptikus kivitelben, ha szükséges endoszkópos vagy röntgenezési varratvizsgálati jegyzőkönnyvvel dokumentálva. Szükség szerint vállaljuk energiaveztékek rozsdamentes acélból és egyéb anyagokból - horganyzott acélcső, feketecső, műanyagcső stb. - kiépítését. Munkáinkat anyagbiztosítással vagy a megrendelő által biztosított anyagokból kivitelezzük.

PASZTŐRÖZÉS

Cégünk által készített lemezes pasztőröző berendezéseket a folyékony élelmiszerek – tej, tejtermékek, sör, bor, gyümölcslé, must, tojáslé – pasztőrözésére ajánljuk. Borok melegsteril letöltése esetén a pasztőröző berendezés alkalmazható hőkezelésre.

Az egyes pasztőröző berendezések az élelmiszer technológia által megkívánt egyedi hőmérsékleti programmal készülnek a vevő speciális igényeinek figyelembevételével. 500-20 000 l/h teljesítmény között egy alapkeretre, azon felüli teljesítményeknél pedig egységenként szerelve készülnek.

A pasztőr lemezes egysége a szükséges csatlakozási lehetőségekkel készül például fölözõ berendezéshez, homogenizátorhoz. A hőntartó a technológiai követelményeknek megfelelően készül. A pasztőr fűtése elektromos kazánnal, forró vízzel vagy gõzzel történhet. A pasztőrözött termék lehűtéséhez kútvizet, jeges vizet és glikolos vizet lehet használni. A kútvízzel vagy jegesvízzel történő hűtés külön igény esetén pontosan beállított és az automatika által szabályozott termék kilépési hőmérsékletet biztosít.

A berendezés fő komponensei:

A pasztőröző berendezés valamennyi élelmiszerrel érintkező felülete rozsdamentes acélból (WNr.1.4301 minőség) készül. A lemezes egység lemezeit, tömítéseit a teljesítménynek, a technológiának, illetve a vevő igényeinek megfelelően állítjuk össze.

 
Típus Teljesítmény Csatlakozó menet
VS-PNA-B 500 500 liter / óra NA 15 (25)
VS-PNA-B 1000 1000 liter / óra NA 25
VS-PNA-B 2000 2000 liter / óra NA 25
VS-PN-B 3000 3000 liter / óra NA 25 (40)
VS-PN-B 4000 4000 liter / óra NA 40
VS-PN-B 5000 5000 liter / óra NA 40
VS-PN-B 8000 8000 liter / óra NA 50
VS-PN-B 10000 10000 liter / óra NA 50

 

Ajánlatkéréshez a következőket kérjük megadni: