Tudta, hogy az elmúlt évtizedek szőlészeti és borászati fejlesztései közül a terméskorlátozás és az irányított erjesztés gyakorolta a legnagyobb hatást a világ borízlésére?
Ön is szeretne üde, friss, karakteres elsődleges illat és ízjegyekkel bíró borokat készíteni? A reduktív technológia egyik alapja, a gyors és hatékony hűtéstechnológia ma már nem csupán a nagy pincészetek „drága játékszere”.
Ismerje meg kompakt, mobil hűtő vagy hűtő-fűtő berendezéseinket, kis borászatoknak is elérhető áron.
A reduktív borkészítés páratlan lehetőséget kínál a borászok számára.
A reduktív technológiával készített bor megőrzi az elsődleges illat- és zamatanyagokat, a fogyasztók számára vonzó, friss és karakteres tételek kerülhetnek a palackba.
A technológiának viszont fontos szabályai és lényeges feltételei vannak:
- A reduktív borhoz érett, de nem túl érett szőlőszemekre van szükség. A szüret időpontjának megválasztása tehát kulcsfontosságú.
- A megfelelő alapanyagot ezt követően zárt rendszerben, kíméletesen és minél gyorsabban célszerű feldolgozni.
- Nem utolsó sorban pedig az alkoholos erjedés hőmérsékletét kézben kell tartani.
Ehhez kínálunk akár kisebb mennyiségek esetén is költséghatékony megoldást!
- Komplett mobil hűtő vagy hűtő-fűtő berendezéseinkkel a pincetér vagy érlelő helyiség jelentős átalakítása nélkül tarthatja kontroll alatt az erjedés hőmérsékletét vagy figyelheti az erjedés ütemét és sebességét.
- Berendezéseink gyorsan és egyszerűen telepíthetők, teljesítményének köszönhetően pedig 10 vagy akár 300 hektoliter egyszerre erjedő mustot vagy bort is hűthet (vagy fűthet).
A 100 és 300 hl hűtésére alkalmas berendezések korszerű, kompakt felépítésűek.
Gyári kivitelben rendelkeznek 2-4 vagy akár 8 tartály hűtéséhez szükséges szettel:
- egyedi hőmérsékletszabályozó egységgel,
- digitális kijelzővel,
- szelepekkel,
- szenzorkábellel.
- A berendezések hidegkezelésre is alkalmasak, akár -7 Celsius fokos hűtőfolyadék előállítására is képesek.
- A berendezéseken található digitális kijelzők mutatják az egyes tartályokban mért hőmérsékletet és itt állíthatja be a kívánt hőfokot.
- A berendezés vezérlése automatikusan működteti a szabályozó szelepeket: nyitva tartja a hűtőkört, amíg a must/bor hőmérséklete magasabb a kívántnál és zárja a szelepeket, amint elérte beállított hőmérsékletet.
Az sem jelent problémát, ha nem rendelkezik hűtőköpenyes koracél tartályokkal!
Magas minőséget képviselő hűtőlapjaink vagy SIMPLEX flexibilis hűtőcsöveink segítségével a fahordókban, hagyományos koracél vagy műanyag tartályokban lévő must/bor is rövid idő alatt a kívánt hőmérsékletre hűthető.
- A SIMPLEX hűtőcsöveket nem szükséges fixen beszerelni a tartályba, fahordóba.
- A hőcserélő eszköz könnyen és gyorsan áttelepíthető másik tartályba vagy hordóba, így egy hűtőlap vagy flexibilis hűtőcső akár több tárolóban is használható.
- Akár a 250 hl-es hűtőköpeny nélküli tartályokba is felszerelhetők 1 vagy több hűtőborda, és utána akár erjesztésre is használhatók.
Kollégáink könnyedén beépítik Önnek meglévő rozsdamentes tartályába, felső vagy akár oldalsó kivezetéssel.
Kérje egyedi ajánlatunkat!